Tips voor een geslaagde barbecue

Tijdens een barbecue kunt u genieten van gezelligheid en creatief tafelen.
Maar houdt de veiligheid in acht. Er gebeuren jaarlijks te veel ongelukken rondom het barbecuen door onachtzaamheid. Hier volgen enkele tips.

  • Laat de barbecue nooit onbeheerd achter, zeker niet met kinderen in de buurt.
  • Houdt een emmer zand of aluminiumfolie bij de hand om eventueel open vuur te doven.
  • Zet een emmer water in de buurt om eventuele verbrandingen direct af te koelen.
  • Een aanwezige gasfles uit de volle zon houden.
  • Houtskoolbarbecues aansteken met aanmaakblokjes of kartonstukken. Gebruik in geen geval spiritus.
  • Gooi de restkolen niet dezelfde avond in de afvalcontainer.
  • Pas op voor loshangende kledingstukken
  • Neem uw tijd. Laat het vlees goed garen. Niet goed gegaard vlees kan darmstoornissen veroorzaken.
  • Gebruik het juiste barbecuegereedschap.


Lekkere suggestie als toetje bij de barbecue

Verse ananasschijven of uitgelekte ananasschijven uit blik even door opgeklopte eieren of kokosmelk halen en vervolgens ‘paneren’ met een mengsel van suiker en kaneelpoeder. De ‘gepaneerde’ ananasschijven circa 5 minuten per zijde op de barbecue leggen zodat ze mooi egaal bruin worden. De schijven zijn zowel koud als warm te eten en heerlijk te combineren met vanille ijs en een toefje slagroom.